Tankesmedjan Agenda ordnade tillsammans med Svensk Ungdom ett frukostseminarium för att diskutera samarbete och förståelse över generationsgränserna. I panelen deltog riksdagsledamot Eva Biaudet och Frida Sigfrids, förbundsordförande för Svensk Ungdom. Diskussionen modererades av Ted Urho, verksamhetsledare för tankesmedjan Agenda.

Se hela diskussionen här:

Enligt Agendas rapport om att åldras på 2020-talet kommer det år 2060 finnas nästan lika många finländare över 90 år som det finns barn under skolåldern. Som landet ligger nu verkar vi inte bli fler, däremot kommer vi att tillbringa en längre tid med varandra.

Vi behöver alltså bli bättre på att förstå varandra. Varför tror vi att personer från en annan generation inte fattar någonting alls? Hur påverkas olika generationer av sin syn på omvärlden och vad händer när de synerna krockar med varandra? Hur definierar vår ålder oss och hur rättvis är dagens politik för unga och för äldre? Varför vill vi ibland bara säga “ok boomer” eller “dagens ungdom” istället för att försöka förstå varandra?