Du kan även följa med diskussionen live via Agendas Facebook-sida. Klicka här.

ANMÄL DIG HÄR!

På morgonen den 24 februari invaderade Ryssland på president Vladimir Putins order den självständiga nationen Ukraina. Över en natt förändrades miljoner människors liv.

Då en kris bryter ut är det lätt hänt att tanken ”Var och en för sig själv” tar över. Men hur går det för dem, vars vardag inte är självständig? Eller dem, som lever ett liv som ser annorlunda ut än majoritetens? Eller dem, som redan från förr varit offer för samhällets utanförskap?

Tankesmedjan Agenda bjuder in dig till en diskussion om just dessa frågor, fredagen den 4 mars 2022 klockan 9.00. Vi möts digitalt den här gången.

I panelen:

Jyrki Pinomaa, ordförande för Inclusion Europe, en intresseorganisation som jobbar för personer med intellektuell funktionsnedsättning och deras familjer i Europa.

Catariina Salo, ordförande för Regnbågsallians Svenskfinland, en organisation som jobbar med HBT-frågor på svenska i Finland

Astrid Thors, tidigare riksdagsledamot och minister, som länge jobbat med frågor som berör mänskliga rättigheter. Hon var även Högkommissionär angående nationella minoriteter vid OSSE 2013–2016.

Som moderator fungerar Ted Urho, verksamhetsledare för tankesmedjan Agenda.

Diskussionen ordnas på distans. Efter att du anmält dig får du en länk till Zoom-evenemanget.

ANMÄL DIG HÄR!