Ann-Cathrine Jungar, on valtiotieteen dosentti, joka toimii luennoitsijana Södertörnin yliopistossa. Hän on suorittanut filosofian tohtorin tutkinnon Uppsalan yliopiston valtiotieteiden tiedekunnassa, ja hänellä on lisensiaatin tutkinto Åbo Akademista.

Ann-Cathrine Jungar johtaa tutkimusprojektia nimeltä ”From the margins to the mainstream: PRR parties and government formation in Europe”, jossa käsitellään oikeistoradikaalien puolueiden merkitystä eurooppalaisten hallitusten muodostamisessa ja ”Making Tomorrow’s Leaders: Youth Movements of Right Wing Populist parties”, jossa käsitellään oikeistopopulististen puolueiden nuoriso-osastoja.

Hän on aikaisemmin tutkinut pohjoismaisten populististen puolueiden ideologioita, organisaatioita ja niiden vaikutusta poliittiseen järjestelmään. Jungar on kirjoittanut myös hallitusten muodostamisesta, EUn vaikutuksesta kansallisiin parlamentteihin, kansanäänestyksiin ja tasa-arvoisuuteen.

Pohjoismaiset ja eurooppalaiset mediat haastattelevat Jungaria usein hänen tutkimuksiinsa liittyen, ja hänet huomioitiin aikakauslehti Dagens Samhälle 2014 viidenkymmenen vaikutusvaltaisimman ruotsalaisakateemikon joukossa.

Twitter @AcJungar